Tarieven

Verloskundige zorg wordt in principe volledig vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekering, op voorwaarde dat je verloskundige een contract heeft met de verzekeringsmaatschappij. Verloskundige Praktijk Margaretha Huese heeft contracten met bijna alle zorgverzekeraars. Wil je precies weten of jouw verzekering Margaretha’s zorg volledig vergoedt, vraag het dan even na bij je verzekeraar of klik op de volgende link: Independer

 

Vrijwillige bijdrage

Voor de volledige verloskundige zorg, van intake tot aan bevalling en kraamtijd, wordt door de meeste verzekeraars ongeveer 1600 euro vergoed. Bij een grote groepspraktijk is er standaard ongeveer 15 minuten per individueel consult beschikbaar; Margaretha maakt voor iedere afspraak minimaal een uur vrij (reistijd niet meegerekend). De manier van werken van Margaretha heeft tot gevolg dat ze slechts een heel beperkt aantal vrouwen per maand kan aannemen, waardoor haar inkomsten veel lager zijn dan bij drukke groepspraktijken het geval is. Veel vrouwen erkennen dit en willen graag een vrijwillige bijdrage geven om het Margaretha mogelijk te maken op de lange duur met de praktijk door te kunnen gaan. Het richtbedrag voor de vrijwillige bijdrage ligt tussen de 300 en 500 euro, afhankelijk van je financiële armslag. Je mag de bijdrage ook in maandelijkse termijnen overmaken. Je kunt je bijdrage overmaken op rekeningnummer NL63 TRIO 0198 3222 91  tnv Verloskundige Praktijk M Huese  ovv “Vrijwillige Eigen Bijdrage”. Margaretha heeft gekozen voor een vrijwillige eigen bijdrage zodat er geen financiële drempel is; iedere vrouw wordt met dezelfde aandacht en zorgzaamheid geholpen.

Overstappers

Veel vrouwen stappen in een later stadium van de zwangerschap over van een standaard verloskundige praktijk naar Verloskundige Praktijk Margaretha Huese. In dat geval betaalt de verzekering een vergoeding voor het eerste deel van je zwangerschap aan de eerste praktijk, en de rest wordt aan mij vergoed.

 

Foto: Margaretha breiend bij een bevalling. (c) Moniek Aansorgh Fotografie